Barockpinto, -Bonte Fries

 

Vi avler seriøst, og følger Stambokens regler for avl! Barockpintoen er svært velegnet som sportshest, både dressur og kjøring eller som familiehest!

Barockpinto, eller Bonte Fries som rasen opprinnelig ble kalt i Nederland begynte som en krysning av Frieser og KWPN (varmblods)

Barockpintoen har Frieserens fantastiske gemytt og vakre eksteriør: stolt, høyreist og med store kraftfulle bevegelser! Med de flotte svart /hvite tegningene er dette en hest som facinerer med sitt helt spesielle utseende!

Bellman van Doerak født 2012. 1 premie -  
     
 
 

Barockpinto har vært avlet i Nedeland i mange år, men først de senere år har ildsjeler som ønsket å bevare rasen opprettet en offisiell Stambok slik at man får registrert hestene og kan ha kontroll med avlen.

Det er ikke akseptert å blande inn Tinker, Irish cob, Knabstruper osv i avlen. Dette har desverre blitt gjort i enkelte land, men har ingenting med den opprinnelige barockpintoen å gjøre! Vi har nå vår egen avlshingst, , som er godkjent av den Nederlandske Barockpintostamboken for avl i 3 år. Doerak er etter Willem van Nassau, som igjen er sønn av den kjente grand prixhingsten Adel 357 Sport!

Doerak er 170 cm, har et flott eksteriør, sterke bevegelser og flotte tegninger. Doerak er også en usedvanlig vennlig hingst! Han er nå kåret og dermed godkjent for alv av BPS!

Ønsker du å lese mere om Barockpintoen og dens historie, anbefaler vi Norsk Barockpinoforbund sin side!

Johannes født 2010, eneste Barockpinto etter Isam BP01XX i Norge! Avlsgodkjent BPS 2012! -  
 

DOERAK BP08 Avlsgodkjent BPS hingst!

Her er noen av våre barockpintoer!

         
- -
         
 
         
- -
         

 

 


 
© Anne Holmen | +47 92667121 |